Kedi Aşıları Takvimi ve Fiyatları








Kedi Aşıları Takvimi ve Fiyatları

Kedi aşıları önemli hastalıklara karşı koruma sağlayan ve virüslere karşı en etkili koruma biçimidir. Yavru kedilerin hastalıklara karşı bağışıklıkları zayıf olduğu için mutlaka aşı yapılması gerekir. Kedi aşıları kedi vücudundaki antikor seviyesini düzenleyerek bağışıklık kazandırır. Aşılara başlanmadan önce muayene yapılmalı gerekirse dışkı muayenesi ve kan tahlili yapılmalıdır. Ümraniye veteriner kliniğimizi aşı öncesi telefon ederek bilgi alabilirsiniz.

Kedi aşı takviminde temel ve mutlaka yapılması gereken 3 aşı bulunmaktadır. Karma, kuduz ve lösemi aşısı bu 3 temel aşılardır. Kedi aşılarına baktığımız zaman bunun yanında mantar aşısı da mevcuttur. Kedi aşı takviminde mutlaka olmazsa olmaz parazit uygulamalarıdır. Kedi aşılarına başlamadan yapılmalıdır.

Anne sütünü alan kediler 45 güne kadar anne sütünden aldıkları bağışıklık hücreleri antikorlar ile korunur. 45 günlükten itibaren aşılar yapılmaya başlanabilir. Yani bir yavru kedi en az 45 gün anne sütünü almalıdır.

Öncelikle şu bilinmelidir ki aşılara başlanmadan önce mutlaka parazit uygulamaları yapılmalıdır. Parazitler bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olurlar. Parazit uygulaması yapılmayan bir kediye aşılar yapıldığında hastalıklara yakalanma olasılığı artmaktadır.


Kedi Aşıları

İÇ VE DIŞ PARAZİT


İç parazit uygulaması hem tedavi hem de koruma amaçlı yapılan bir uygulamadır. Aşılardan önce mutlaka yapılmalıdır.



Kedi Aşıları

KARMA AŞI


Karma aşı 2 doz uygulanan bir aşıdır. 15’er gün arayla yapılmaktadır.



Kedi Aşıları

KUDUZ AŞISI


Yavru kedilerde 3 aylıktan önce uygulanmaz.



Kedi Aşıları

LÖSEMİ AŞISI


Karma, kuduz ve lösemi aşısı yıllık tekrar edilmesi gereken aşılardır.


Kedi Aşı Takvimi

Petopia ümraniye veteriner kliniğimizde yavrular ve yetişkinler için uygulamadığımız aşı takvimi şu şekildedir:

Yavrular

Ümraniye veteriner kliniğimizde aşılar arası periyot 15 gündür. 21 gün şeklinde de uygulayan klinikler olsa da yeni yapılan araştırmaların 15 günlük periyotlar halinde yapılmasının daha sağlıklı olduğu yönündedir.

45 günlük: iç ve dış parazit uygulamaları

60 günlük: Karma 1

75 günlük: Karma 2

90 günlük: Kuduz

105 günlük: Lösemi

120 günlük: Mantar

1 Yaş üstü Yetişkin Kediler

1 yaş üstü yetişkin kedilerde her yıl tekrar edilmesi gereken aşılar şu şekildedir:

  1. Karma aşısı
  2. Kuduz aşısı
  3. Lösemi aşısı

Ayrıca her 2 ayda bir iç dış parazit uygulamaları yapılmalıdır.

Kedi Aşı Fiyatları

Ümraniye veteriner kliniğimizde kedi aşı fiyatları şu şekildedir:

Karma: 1200 TL

Kuduz: 960 TL

Lösemi: 1200 TL

Aşıların neden yapıldığını bilmek önemini anlamak için yeterlidir. Kedi aşılarının hangi hastalıklara karşı koruduğunu şimdi inceleyelim.

Parazit Uygulamaları

Parazit uygulamaları kedilerin sağlığı için önemlidir. İç parazit uygulaması hem tedavi hem de koruma amaçlı yapılan bir uygulamadır. İç parazit uygulaması kedilerin gastra intestinal sisteminde bulunan parazitlere ve diğer dokularda bulunan parazitlere yönelik yapılan bir uygulamadır.

Dış parazit uygulaması kene, bit, pire ve uyuz gibi canlılara karşı uygulanan ilaçlamadır. Kedilerin kanını emerek beslenirler. Ayrıca ciddi hastalıklara ara konakçılık yaparlar.

Karma Aşısı

Kedi aşılarında takvimde ilk yer edinen aşı karma aşısıdır. Karma aşı feline parvos, herpesVirus ve Felin Calici gibi virüs etkenlerini bulundurmaktadır. 1 yaşından itibaren her yıl rutin olarak yapılmaktadır. Karma aşısının başlıca koruduğu hastalıklar şunlardır:

  1. feline panleukepenia
  2. feline rhınotracheıtıs
  3. felıne calıcıvırus

Feline Panleukepina(kedi panlökopeni): Yavru kedilerde ölüme neden olabilen bulaşıcı viral hastalıktır. Tipik belirtileri; iştahsızlık, kusma, ve ishaldir. İshalde kan görülür.

feline rhınotracheıtıs(kedi herpesvirus): Kedi gribi ve nezlesi; hapşırma, göz ve burun akıntısı görülmektedir. Yavru ve yetişkin kedilerde ölümcül ve bulaşıcı bir hastalıktır. Sokak kedilerinde sıklıkla karşılaşılmaktadır.

felıne calıcıvırus(kedi kalisvirus): Viral solunum yolu enfeksiyonu solunum yolları etkileyerek ağızda yaralara sebep olabilirken dil ve damakta kanamalar görülebilir. Ağız ülselerine sebep olur. Ağızda koku oluşur. Ülserden kaynaklı olarak acıdan dolayı iştahsızlık görülmektedir.

Kuduz Aşısı

Kuduz bulaşıcı viral bir hastalıktır. Hızla gelişir, bilinç kaybı, salya akıntısı ve yutkuna güçlüğü ile felçler ile kendini gösterir. İnsanlara da bulaşan bir hastalıktır.

Bulaşma biçimi kuduz virüsü olan bir hayvanın bir başka sıcakkanlı canlıyı ısırmasıyla veya tırmalamasıyla gerçekleşir. Kuduz virüsü salyaya ölüm öncesinden 48 saat önce gelir. Her ısırlan sıcakkanlı canlıya kuduz bulaşmaz. Kuduzun tedavisi yoktur. Aşılama şarttır.

Kuduz aşısı 3 aylık olan yavru kedilerde yapılır. 3 ay öncesinde yapılan kuduz aşısı anneden gelen savunma hücreleri tarafından yok edilir.

Lösemi Aşısı

Lösemi aşısı da aşı takviminde her yıl tekrarlanması gereken bir aşıdır. Lösemi aşısı FelV virüsüne karşı koruyuculuk gösterir.

Viral bir hastalık olan kedi lösemisi lenfoid dokularda tümor oluşumuna sebep olur. Süt, kan, tükürük, burun akıntısı, dışkı ve vajinal akıntı yolu ile bulaşabilmektedir. Kesin tedavisi yoktur. Bağışıklık sistemini destekliyici tedaviler yapılmaktadır.

FIV(Kedi AIDSi)

İnsandaki AIDS’e benzeyen FIV saldayan bulaşmaktadır.FIV kendisini ateş, ishal, sepsis ve lenfadenopati ile göstermektedir. FIV’in ilerleyen dönemlerinde Ağız içi lezyonları, solunum sistemi enfeksiyonları, ishal, kilo kaybı, kusma, halsizlik, ateş, böbrek hastalıkları, kronik stomatit, kanser ve rhinit görülmektedir.

Aşı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yapılacak her aşıdan sonra kedinizi stres oluşturacak etkenlerden uzak tutun. Kedi aşıları sonrası genellikle halsizlik, iştah kaybı ve hafif ateş gibi yan etkiler görülebilmektedir. Alerji veya daha farklı etkiler görürseniz hemen bizi arayın. Ateş, halsizlik veya isteksizlik 24 saatten uzun sürerse de mutlaka bizi arayın.

Dış parazit uygulaması ilacın uygulandığı noktaya 24 saat temas edilmemelidir. Ayrıca 24 saat boyunca yıkanmamalıdır. Bununla birlikte Petopia ümraniye veteriner kliniği olarak aşıları tamamlanmadan  kedilerimizi yıkamayı tavsiye etmiyoruz.

Kedinizin aşısı bitmeden başka hayvanlar ile aynı ortamda bulundurmayın. Aynı zamanda sizlerde başka hayvanlar ile mutlaka temastan kaçının. Dokunduğunuz hayvanda bir hastalık mevcutsa onunla birlikte kendi kedinize bu hastalığı taşıyabilirsiniz.

Yanlış Bilinenler

Aşıların hastalıklara sebep olduğu ve zararlı toksinler içerdiği düşüncesi yanlıştır. Herhangi bir bilimsel kanıtı yoktur.

Yaşlı kedilerde aşılamaya gerek yoktur düşüncesi yanlıştır. Aşılamanın herhangi bir yaşta yapılmaması hakkında herhangi bir bilimsel gösterge yoktur. Sadece yetişkin ve yaşlı kedilerde aşı sıklığı kedinizin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Aşıları tam olan bir kediye % 100 koruma sağladığı düşüncesi yanlıştır. Büyük oranda koruma sağlasa da % 100 koruma sağlamamaktadır. Bu durum bağışıklık sisteminin etkenlere bağlı olarak düşmesiyle aşıların koruması düşer.

Petopia için ne düşünüyorlar?

EN İYİ REFERANS İYİ BİR KELİMEDİR




YAVUZ KAYA


Yapmayı unuttukları bir işlemi, getirin yapalım demeyip evime kadar gelip yapmaları takdire şayan.




NESLİHAN SAĞLAM


Gördüğüm en iyi hekimler. Emeklerine sağlık diyorum.. İlgiyle dinleyip anlıyorlar, cok sevecenler ve fiyat olarakta gayet cömertler.




HAMİD KUTLU


Öncelikle personel olarak herkes çok güler yüzlü ilgili son derece temiz hijyenik bir veteriner kliniği. Tüm hayvan severlere tavsiye ederim 😊




TÜLAY KAŞIKÇI


Sokak hayvanı olan Sarı Selimin tedavisi için çok uğraş gösterdiler, çok özenle ilgileniyorlar takip ediyorlar ve sicak samimiyet var. Herkese burayi tavsiye ederim gözünüz arkada kalmaz kesinlikle sevgi dolu bir klinik. 🙂


Daha fazla yorum okuyun

BİZİ DAHA İYİ TANIYIN





Ümraniye Veteriner Kliniği: Petopia®

Şimdi bize ulaşın

Ümraniye veteriner kliniği, Petopia markasıyla kurumsal veterinerlik, petshop, kuaförlük ve pet otel hizmeti sunan veteriner kliniğidir. Ümraniye’de rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz merkezi bir konumda yer almaktadır.


ACİL İLETİŞİM

Acil iletişim 09:00 – 22:30
0545 402 83 85



ADRES

Atakent Mahallesi
Alemdağ Caddesi No:376/A
Ümraniye İstanbul



ümraniye veteriner alt kısım
Takip edin

Sosyal Medya

Petopia® veteriner kliniğini sosyal medyada takip ederek daha yakından tanıyın.



Copyright 2019 Petopia® Ümraniye Veteriner Kliniği

ümraniye veteriner logo