Köpeklerde Mantar Hastalığı | En Detaylı Rehber

30 Ağustos 2019 by ümraniye veteriner0
kopeklerde-mantar-hastaligi-1200x800.jpg

Mantar rahatsızlığı aynı insanlarda meydana geldiği gibi hayvanlarda da görülmektedir. Evcil hayvan besleyen kişilerin hayvanlarda görülen mantar hastalığına karşı gerekli önlemleri alması ve tedavi için gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Köpeklerde mantar enfeksiyonu görüldüğü andan itibaren tedaviye başlanmaz ise mantar enfeksiyonu diğer bölgelere de hızlıca yayılabilir. Mantar enfeksiyonunun yayılma hali hızlı olduğu için problem hiç de hafife alınmayacak bir rahatsızlık olarak kendisini göstermektedir.

Mantar rahatsızlığı köpeklerde deri, kıl ve tırnak kısımlarının enfeksiyon kapma durumuna bağlıdır. Genellikle köpeklerde deri üzerinde görülen mantar enfeksiyonu zamanla diğer bölgelere de yayılma gösterir. Bu nedenle mantar enfeksiyonu kendisini göstermeye başladığı andan itibaren köpekler için gerekli tedavi süreci başlamalıdır. Köpeklerde mantar oldukça sık ilerleyebilen bir rahatsızlıklıktır. Bu sebepten dolayı evcil hayvan olarak köpek besleyenler mantar hastalığına karşı çok dikkatli olmalıdır.

KÖPEKLERDE MANTAR HASTALIĞININ TÜRLERİ

Köpeklerde mantar hastalığı farklı türlere ayrılır. Genellikle evcil hayvanların her birinde görülebilen mantar hastalığı aynı türden olduğu düşünülmektedir. Fakat köpek ve kedilerde görülen mantarlar birbirinden farklılık gösterir. Özellikle köpeklerde mantar türü, mantar hastalığının daha şiddetli olmasına yol açmaktadır. Kedilerde görülen mantar hastalığı köpeklerde görülen mantar türüne göre daha kolay iyileşme sürecine sahiptir. Köpeklerde mantar hastalığına neden olan mantar çeşitleri şu şekildedir;

1- microsporum gypesum,

2- microsporom canist,

3- trichophton mentagrophytes. Bu iki tür sebebiyle köpekler mantar rahatsızlığına sahip olmaktadır. Kedilerde mantar rahatsızlığına neden olan mantar türleri ise; microsporirum felis ve microsporirum felis mantar türüdür.

[maxbutton id=”1″ ]

KÖPEKLERDE MANTAR HASTALIĞININ SÜRELERİ

Köpeklerde mantar hastalığı genellikle sonbahar mevsimlerinde görülen bir rahatsızlıktır. Kediler için de aynı durum söz konusudur. Köpeklerde mantar hastalığı sonbaharda görülmekle beraber genellikle 12 aylıktan daha küçük köpeklerde meydana gelmektedir. Mantar hastalığı siyamlarda en fazla görülen rahatsızlık olup sıralamada 4. sıraya yerleşmiştir.

Ümraniye veteriner kliniğine köpeklerde mantar şikayetiyle gelen kişi sayısı sonbaharda büyük artış gösterir. Bu nedenle, sonbahar mevsiminde köpek besleyenlerin en fazla dikkat etmesi gereken durum mantar hastalığıdır. Mantar türlerinden olan Microsporom canist, özellikle kuru ortamlarda yaşayabilen bir türdür. Bu nedenle, evcil hayvanın bakıldığı ortam hijyen açısından uygun koşullara sahip olmalıdır. Farklı mantar türleri ise bulunduğu ortamda 2 yıl kadar uzun süre yaşayabilmektedir.

KÖPEKLERDE MANTAR HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Köpeklerde mantar rahatsızlığı vücudun farklı bölümlerinde görüldüğü için belirtileri de birbirinden farklı olmaktadır. Bu belirtiler sayesinde köpeklerde mantar hastalığının yeri kolaylıkla teşhis edilebilir. Eğer, köpeğiniz sürekli rahatsızlık içerisinde olduğunu size hissettirmeye çalışıyorsa mutlaka bir uzmandan destek almak gerekir. Ümraniye veteriner kliniği köpeklerde mantar teşhisini koyarak, gerekli tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.

Mantar hastalığının belirtileri oldukça önemlidir. İlk olarak kendisini çok fazla belli etmeyen bu rahatsızlık zamanla belirti açısından şiddetini artırır. Bu dönemlerde Ümraniye veteriner kliniğine başvurmak önemlidir. Çünkü, belirtilerin artması ile beraber köpeklerde ağrı ve rahatsızlık durumu da artmaya başlar. Köpeklerde mantarın bulunduğu bölgeye göre belirtiler ise başlıklar halinde gösterilebilir.

KÖPEKLERDE DERİ ÜZERİNDE MANTAR ENFEKSİYONUNUN BELİRTİLERİ

Köpeklerde mantar enfeksiyonunun en fazla görüldüğü yerlerin başında deri gelmektedir. İlk olarak deri üzerinde başlayan mantar enfeksiyonu zamanla tırnak ve pati içlerine kadar ilerlemektedir. Deri üzerinde mantar hastalığının en sık görülen semptomları ise şu şekildedir;

* Mantar enfeksiyonunun oluşmaya başladığı bölgeyi sürekli yalama ve çiğneme durumu,

* Mantar enfeksiyonunun oluştuğu bölge ve deri üzerinde kötü koku hali,

* Deri üzerinde görülen mantarlarda köpekler o bölgede tüylerin dökülme durumu,

* Rahatsızlığa bağlı olarak köpeklerde görülen davranışsal değişiklikler. Depresyon, fazla agresif olma hali,

* Mantar hastalığına bağlı olarak açık yaraların ortaya çıkması,

* Deri üzerinde fazlaca kızarıklıkların oluşma durumu.

Bu belirtilerin tamamı köpeklerde deri üzerinde oluşan mantar enfeksiyonuna bağlıdır. Böyle semptomlar görüldüğü andan itibaren derhal Ümraniye veteriner kliniğine başvurmak ve destek almak önemlidir.

 

KÖPEKLERDE AĞIZ İÇİNDE MANTAR ENFEKSİYONUNUN BELİRTİLERİ

Köpeklerde mantar görülen bölgelerin birisi de ağız içidir. Genellikle mantar köpeklerde ağız içinden başlayarak diğer bölgelere yayılır. Özellikle yalama durumunda ağız içi mantar enfeksiyonunun yayılma durumu kaçınılmazdır. Ağız içi mantar enfeksiyonunda en fazla görülen belirtiler ise şu şekildedir;

– Mantar enfeksiyonuna bağlı olarak ağız içinden gelen kötü koku durumu,

– Köpeklerde mantar enfeksiyonu oluşması halinde yeme alışkanlığı da durur.

– Pamukçuk olarak ifade edilen ağız içinde beyaz kabarcıklar,

– Sürekli salya akıtma hali,

– Köpeğin ağız etrafında ve içinde ağrı çektiğini gösteren belirtiler.

Bu belirtilerin tamamı köpeklerde ağız içi mantarının söz konusu olduğunda görülen semptomların başında gelmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Ümraniyede veteriner kliniklerine başvurmanız köpek sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca, veteriner hekim sayesinde tedavi süreci daha bilinçli şekilde atlatılacaktır.

KÖPEKLERİN VÜCUDUNDA OLUŞAN MANTAR ENFEKSİYONUNUN BELİRTİLERİ

Köpekler yalnızca deri ya da tırnak üzerinden mantar enfeksiyonuna sahip olmaz. Ayrıca, bünyesel olarak da mantar enfeksiyonu kapabilirler. Özellikle köpeklerde en fazla idrar yollarında mantar enfeksiyonu rahatsızlığı görülür. İdrar yollarında meydana gelen mantar enfeksiyonunda da bazı farklı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Bu eblirtiler şu şekilde sıralanabilir;

– İdrar yapma isteğinin durması ya da azalması,

– Kötü kokulu idrar yapma hali,

– İştahın normal seviyeye göre oldukça azalması,

– Köpeklerde halsizlik ve sürekli uyku hali,

– Mantar enfeksiyonunun ilerleme sürecine bağlı olarak kokulu idrarın artması ve ilerleyen süreçte kanlı idrar görme,

– Mide bulantısı ve yiyecekleri sürekli çıkartma.

Bu belirtiler genellikle bir enfeksiyon olarak mantarın idrar kesesine bulaştığının göstergesidir. Mantar enfeksiyonundan şüphelenilmesi halinde Ümraniye veteriner klinikleri ile görüşmek büyük fayda sağlayacaktır. Ümraniyede veteriner klinikleri köpeklerde mantar oluşumunu araştıran ve tedavi eden klinikler arasındadır.

KÖPEKLERDE MANTAR OLUŞUMUNUN NEDENLERİ NELERDİR?

Köpekler genellikle yılın sonbahar aylarında mantar enfeksiyonu kaparlar. Mantar enfeksiyonu köpeklere ve evcil hayvan besleyenlere büyük sıkıntı verir. Mantar enfeksiyonu görüldüğü anda bir uzman desteği almak çok önemlidir. Çünkü, mantar problemi tedavi edilmediği sürece sürekli yaşayabilen ve yayılabilen bir enfeksiyondur. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde derhal bir hekim desteği gerekir. Ümraniye veteriner kliniği mantar konusunda evcil hayvanlara en hızlı müdahaleyi yaparak, tıbbi destek verilmesini sağlamaktadır.

Köpeklerde mantar enfeksiyonu farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Bu sebepler;

– Köpeklerde düzensiz beslenme alışkanlıkları,

– Köpeklerde görülen şeker hastalığı yani diyabet,

– Köpeklerin pire, kene ve parazit çeşitlerine göre alerjik reaksiyon göstermesi,

– Bazı yemek türlerine ya da mama türlerine karşı alerji durumu,

– Köpeklerin sıcak ve çok nemli havalarda uzun süre kalması,

– Cilt ve deri üzerinde bir enfeksiyon durumunun ya da açık yaranın var olması,

– Cildin yoğun şekilde tahriş olması,

– Deri parazitlerinin çoğalması,

– Bakımsızlık ve hormonsal bazı bozukluklar. Bu faktörlerin her biri köpeklerde mantar oluşumuna neden olmaktadır. Bu tür durumlarla doğru şekilde mücadele edilmediği sürece mantar oluşumu giderek yayılmaya başlayacaktır.

[maxbutton id=”1″ ]

KÖPEKLERDE MANTAR ENFEKSİYONU NASIL GİDERİLİR?

Köpeklerde mantar enfeksiyonu sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle bu tür vakalarda bir tıbbi destek alınması en doğru ve kalıcı çözüm olacaktır. Eğer, mantar enfeksiyonu yeni başlangıç aşamasında ise doğal yöntemler de tercih edilebilir. Özellikle deri üzerinde mantar oluşumu varsa bitkisel yöntemlere başvurmak da yeterli olabilecektir.

Köpeklerde mantar tedavisi genellikle ilaç ya da merhem olarak uygulanır. Fakat köpeklerde mantar tedavisi mantar enfeksiyonunun yer aldığı bölgeye ve mantarın büyüklüğüne göre değişir. Ayrıca hangi aşamada ise mantar problemi o aşamaya göre de tedavi şekilleri değişebilmektedir. Köpeklerde mantar tedavisi için çoğunlukla antifungal ilaçlar kullanılmaktadır. Ayrıca bazı anti mantar ilaçlarla da mantar oluşumu engellenmeye çalışılır.

 

Mantar durumu çok ileri seviyeye gelmiş ise mutlaka mantara karşı ilaç tedavisinin yanı sıra merhemler de kullanmak gerekebilir. Merhem kullanımı genellikle köpeklerde deri ve tırnak yüzeyinde görülen mantar enfeksiyonları için tercih edilir. Bir parazit olarak vücudun iç kısmında ise merhem tedavisi uygulanmaz.

KÖPEKLERDE MANTAR ENFEKSİYONU İLAÇ TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Köpeklerde bir mantar enfeksiyonu varsa derhal ilaç tedavisine başlanması gerekir. Bu sürecin daha sağlıklı ve verimli şekilde ilerlemesi için bazı detayları da gözden kaçırmamak gerekmektedir. Özellikle mantar hastalığı yayılabilen bir problem olduğu için kesinlikle tedavi sürecinde diğer köpeklerle evcil hayvanınız ayrı tutulmalıdır. Aksi halde mantar enfeksiyonu diğer köpeklere de bulaşabilmektedir.

Köpeklerde mantar tedavisi uygulanırken kesinlikle kortizonlu bir ürün kullanılmamalıdır. Çünkü, kortizon köpeklerde mantar oluşumunu artıran ve hızla yayılmasına neden olan bir maddedir. Ayrıca, köpeğin bulunduğu ve barındığı ortam kesinlikle dezenfekte edilmelidir. Böylece yaşayan mantar enfeksiyonu yayılmaz ve yok olmaya başlar.

Mantar enfeksiyonunun bulunduğu bölge traş edilirse enfeksiyonun yayılması da önlenebilir. Bu sırada köpek bakımı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Köpeklerde mantar tedavisi ilk olarak hijyenden geçmektedir. Bu nedenle hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerekir.

KÖPEKLERDE MANTAR TEDAVİSİNİN SÜRESİ

Köpeklerde mantar tedavisi süresi problemin çeşidine ve aşamasına göre değişir. Genellikle köpeklerde mantar tedavisi ortalama 4 ile 8 hafta arasında sürmektedir. Bu süreçte köpeklere gerekli ilaç tedavisi uygulanır. İlaç tedavisi mantar probleminin aşamasına göre süre olarak uzatılabilir. Tedavi süresi minimum 4 hafta kadar sürmelidir. Tedavi süreci 4 haftadan kısa tutulursa mantar hastalığı tam olarak iyileştirilemez, tekrar kendisini gösterebilir.

Mantar enfeksiyonu eğer normalden daha fazla ilerlemiş durumda ise bu 4 haftalık süre uzatılabilir. Konuyla ilgili Ümreniyede veteriner kliniklerine başvuru yaparak, detaylı bilgi alabilirsiniz. Tedavi süreci en net şekilde köpek muayene edildikten sonra belirlenmelidir. Çünkü süreci en fazla etkileyen durum mantar enfeksiyonunun ne aşamada olduğudur. Sürecin verimli geçmesi için mutlaka veteriner tarafından verilen ilaçlar ve merhemden doğru şekilde kullanılmalıdır.

KÖPEKLERDE MANTAR TEDAVİSİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER MÜMKÜN MÜDÜR?

Köpeklerde mantar enfeksiyonu görüldüğü zaman en doğru yol bir veterinere başvurmaktır. Eğer, köpeklerde mantar tedavisi çok fazla ilerlememiş, yeni başlangıç aşamasında ise problemi doğal yöntemlerle çözmek mümkündür. Hatta, ilaç ya da merhem tedavisi uygulanırken de doğal yöntemlerden faydalanmak gerekir. Doğal yöntemler sayesinde ilaç tedavisinin daha hızlı şekilde ilerlemesi ve köpeğin sağlıklı bir bünyeye sahip olması sağlanır.

Köpeklerde mantar tedavisi için doğal yöntemlere başvurulması gerekebilir. Mantar tedavisi için uygulanacak 3 farklı doğal yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler genellikle mantarın başladığı bölgeye uygulandığı sürece tedavi sürecine büyük etkili olacaktır. Her ne kadar köpeklerde mantar tedavisinin doğal yöntemleri mevcut olsa da ilk olarak tıbbi bir destek alınması daha doğru olacaktır.

KÖPEKLERDE MANTAR TEDAVİSİNDE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Köpeklerde mantar tedavisinde doğal yöntemler arasında en etkili yöntem hindintancevizi yağıdır. Çünkü, hindistancevizi yağı hem anti bakteriyel bir yağ hem de antifungal bir yağdır. Mantar tedavisinde de ilaç olarak antifungal ilaçlar kullanılır. Bu sebepke, hindistancevizi yağı mantar tedavisinde en etkili ve sağlıklı bir doğal yöntemdir. Hindistancevizi içerisindeki yağ asitleri anti-inflamatuar bir yapıya sahiptir. Bu yapı sayesinde mantar enfeksiyonuna doğrudan nüfuz edecektir.

Hindistancevizi yağını köpeklerin mamalarına ekleyebilir ya da mantarın bulunduğu bölgeye doğrudan uygulayabilirsiniz. Genellikle mantar enfeksiyonu köpeklerde iç kısımdaysa mamalara ilave edilmesi önerilir. Eğer mantar enfeksiyonu deri üzerindeyse yağın doğrudan uygulanması daha doğru olacaktır. Hindistancevizi yağı sayesinde mantar enfeksiyonu alan bölge kısa sürede kendisini toparlamaya çalışacaktır. Bu doğal yöntemi ilaç tedavisi aşamasında da yapmak mümkündür.

MANTAR TEDAVİSİNDE HİNDİSTANCEVİZİ YAĞININ ETKİSİ

Köpeklerde mantar tedavisine başlandığında hindistancevizi yağı da kullanılabilir. Yağın kullanımının köpeklere herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Fakat konuyla ilgili Ümraniyede veteriner klinikleri ile de görüşebilirsiniz. Yağı doğru şekilde ve aksatmadan uygulayarak kısa sürede mantar enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz. Hindistancevizi yağı ayrıca oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Yani köpeğinizi koku ya da doku olarak asla rahatsız etmez.

Hindistancevizi yağını 1 hafta boyunca kullanmak gerekir. Günde 2 defa kullanılan hindistancevizi yağı hızlı bir şekilde deriye nüfuz edecektir. Ayrıca, mantar sebebiyle köpeklerde görülen sürekli kaşıntı durumu da yağdan sonra aniden kesilecektir. Yağı mantar olan bölgeye doğrudan uygulamak hem iyileşme sürecini kısaltacak hem de köpeğin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Eğer, köpeklerde mantar rahatsızlığı oldukça ileri boyuta ulaşmışsa yağın uygulamasını 2 haftaya çıkartabilirsiniz. Sürenin uzamasının köpek sağlığına olumsuz bir etkisi olmayacaktır.

KÖPEKLERDE MANTAR TEDAVİSİNDE ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin içerisinde bulunan anti bakteriyel özellik sayesinde mantarlar anında yok olur. Özellikle köpeklerde görülen mantar enfeksiyonu tamamen iyileştirilmediği sürece yeniden nüksedebilir. Bu sebeple, doğal yöntemler arasında mantar enfeksiyonunu tamamen yok eden yöntemler kullanılmalıdır. Elma sirkesi de hindistancevizi yağından sonra gelen ve mantar enfeksiyonu ile mücadele eden bir yöntemdir. Elma sirkesinin mantarlar üzerindeki öldürücü etkisi, içeriğinde yer alan antifungal maddelere bağlıdır.

Elma sirkesi mantar tedavi sürecinde tercih edilecekse köpeklerin mamasına ilave edilebilir. Fakat kokusundan dolayı köpekler mama içerisinde elma sirkesini pek kabul etmez. Bu nedenle, genellikle köpeklerde mantar enfeksiyonunun oluştuğu bölgeye uygulanması daha doğru olacaktır. Doğrudan elma sirkesi uygulandığında iyileşme süreci de kısalacaktır. Elma sirkesi eğer deri üzerine uygulanacaksa su ile karıştırılması önerilir. Bu sayede enfeksiyonlu bölgenin daha fazla tahriş edilmesi de önlenmiş olur.

[maxbutton id=”1″ ]

MANTAR TEDAVİSİNDE ELMA SİRKESİNİN ETKİLERİ

Elma sirkesinin mantar enfeksiyonunda en büyük etkisi antifungal maddeler içermesidir. Ayrıca, elma sirkesi köpeğinizin bağışıklık sistemini de kuvvetlendiren bir doğal yöntemdir. Bağışıklık sistemi kuvvetlenen köpekler tedavi sürecine olumlu yanıt verecektir. İlaç tedavisi ile birlikte uygulanan elma sirkesi köpeklerde tamamen mantar enfeksiyonunun öldürülmesine yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi sadece mantar enfeksiyonunu değil aynı zamanda köpeğin bağışıklık sistemini de etkiler. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan elma sirkesi, köpeğinizin iştahını da açacaktır. Özellikle mantar enfeksiyonu köpeklerde hissedildiği sürece iştahları kesilir ve sürekli halsiz bir durum içerisinde olurlar. Bağışıklık sistemi sayesinde iştahsızlık giderilerek, köpeklerde enerji miktarı artırılır. Konuyla ilgili Ümraniyede veteriner kliniklerine de danışabilir, tedavi süreci hakkında veteriner hekimden bilgi alabilirsiniz.

KÖPEKLERDE MANTAR TEDAVİSİNDE ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, mantar enfeksiyonu ile savaşta etkili olan doğal yöntemlerden birisidir. Çay ağacı yağı içerisinde bulunan ondan fazla yağ asidi ile tedavi edici bir doğal yöntemdir. Fakat çay ağacı yağını mantar tedavisinde kullanmak için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Çay ağacı yağını kullanmadan önce zeytinyağı ile karıştırmak tedavide etki sürecini hızlandıracaktır. Ayrıca, zeytinyağ sayesinde mantar sebebi ile tahriş olan deri dokusu yumuşatılacaktır.

Çay ağacı yağını 1 hafta boyunca düzenli şekilde uygulamak gerekir. Uygulama günde 2 kez olacak şekilde ayarlanmalıdır. Eğer, mantar ile mücadelede ilaç tedavisine de başlanmışsa çay ağacı yağını 1 hafta kullanmak yeterli olacaktır. Fakat mantar enfeksiyonu yeni başlamış ise çay ağacı yağı 2 hafta boyunca kullanılabilir. En doğru karar uzman bir hekim kontrolünde belli olacaktır. Bu nedenle her ne kadar doğal yöntem de olsa Ümraniyede veteriner klinikleri ile görüşmeniz önerilir.

MANTAR TEDAVİSİNDE DOĞAL YÖNTEMLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Mantar tedavisinde hem doğal yöntemler hem de tıbbi yöntemler etkilidir. Tıbbi yöntemlere başvurulacaksa mutlaka bir veteriner desteği alınmalıdır. Doğal yöntemler ise evde kolaylıkla uygulanabilir. Ama doğal yöntemlerde dikkat edilmesi gereken bazı konular mevcuttur. Özellikle mantar enfeksiyonu çok ilerlemiş durumdaysa doğal yöntemlerin iyileşme sürecine pek bir etkisi olmayacaktır. Kesinlikle bir veterinere danışmak ve tedavi sürecine başlamak gerekir. Ümraniyede veteriner klinikleri köpeklerde mantar enfeksiyonu konusunda uzman kliniklerin başında gelmektedir.

Mantar teddavisi için doğal yöntemler seçilmiş ise bu yöntemler maksimum 2 hafta boyunca uygulanmalıdır. 2 haftalık uygulamaya rağmen mantar enfeksiyonu yok edilemezse durumun ciddi olduğu bilinmelidir. 2 haftalık süreci devam ettirdiğiniz sürece deride mantar enfeksiyonundan hariç bazı tahriş durumları da ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, maksimum 2 hafta günde 2 kez uygulama yapılmalıdır.

[maxbutton id=”1″ ]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Ümraniye Veteriner Kliniği: Petopia®

Şimdi bize ulaşın

Ümraniye veteriner kliniği, Petopia markasıyla kurumsal veterinerlik, petshop, kuaförlük ve pet otel hizmeti sunan veteriner kliniğidir. Ümraniye’de rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz merkezi bir konumda yer almaktadır.


ACİL İLETİŞİM

Acil iletişim 09:00 – 22:30
0545 402 83 85



ADRES

Atakent Mahallesi
Alemdağ Caddesi No:376/A
Ümraniye İstanbul



ümraniye veteriner alt kısım
Takip edin

Sosyal Medya

Petopia® veteriner kliniğini sosyal medyada takip ederek daha yakından tanıyın.



Copyright 2019 Petopia® Ümraniye Veteriner Kliniği

ümraniye veteriner logo